torsdag 8 november 2012

Fyllt på med energi från havets brusNär jag känner att jag måste fylla på med energi så är havet och vågornas brus ett ställe för mig att landa

fylla på depåerna med naturens väsen 
bara få vara och lyssna, känna, titta 

Det är helt fantastiskt! 

här på stranden gick jag idag..
Vågornas skum har letat sig upp ändå på land 


Snart är jag uppladdad igen!! :)

17 kommentarer:

 1. Hav är ju alldels underbart och vilka bilder, jösses.

  SvaraRadera
 2. Otroligt fina vyer. Nämen, läste om dina bekymmer! Hoppas du känner dig bättre snart!

  SvaraRadera
 3. Lyx med hav...
  Jag hoppas kunna få se lite hav nu i Skåneland ;)

  SvaraRadera
 4. Har läst igenom vad du gått igenom, stackare. Jag håller med dig, att spy är bland de värsta som finns. Är du helt frisk nu?

  Håller med dig, havet är helt underbart att gå till när man behöver energi.Ha en fin kväll!kram kram

  SvaraRadera
 5. Usch, har sträckläst dina senaste inlägg här nu, och fy, lider med dig! Ingenting är så obehagligt som att vakna att att må illa och behöva kuta till toaletten. Hoppas du är på bättringsvägen ordentligt nu!

  SvaraRadera
 6. Så himla vackert. Förstår att det ger energi. Snart är du frisk!

  SvaraRadera
 7. Åh vilka UNDERBARA VYER!!! Helt fantastiska, naturen gör så gott för själen. Snart är du tillbaka igen, starkare än någonsin tidigare. :) Kram.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Du skriver mycket bra och det är sä intressant att läsa din blogg! Tack! Jag är en långdistanslöpare (10000m-marathon) från Finland och skulle vilja höra lite mera om din kost. Alltså äter du enbart råmat eller nån slags kombination av olika dieter? Äter du kött, mjölk, ägg eller är du vegetarisk? Jag har funderat mycket på min kost och hur skulle jag äta för att kunn prestera maximalt men har int ännu hittat lösning på det.
  Om du skulle orka skriva lite om dina matvanor skulle jag vara mycket nöjd!
  Tack och lycka till med träning och allt annat också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! tack för din fina kommentar! :) Kul med långdistanslöp! Man kan nog säga att jag kombinerar olika dieter. Äter kött, ägg, fisk, mycket nötter, grönsaker, frukt. Brukar äta lite mer av protein och bra fetter och hålla igen lite på kolhydraterna, det passar min kropp. Man får nog prova sig fram lite grann och se vad just sin kropp behöver. Hur brukar du äta i dagsläget? Skulle vara kul och höra om hur du tränar som kör långdistanslöp? Jag skulle gärna vilja bli bättre på det! :) Stort lycka till med din träning! :)

   Radera
  2. Hej! Jo, det är vad jag älskar mest i livet numera, löpning :) Har du räknat hur mycket du får kolhydrater, protein och fett i kg/d? Jag har funderat mycket på min kost de senaste år. Har provat på olika dieter men tyvärr inte ännu hittat det bästa sättet att äta. Men det kan jag säga att lågkarbo passar inte för mig. Jag insjuknade i hypothyroidism ett år sen och det var orsakad kanske på att jag åt för litet och tränade för mycket. Och jag också provade på lågkarbo, det var enligt läkare det värsta jag kunde göra då...
   Nu försöker jag gå ner i vikt men ingenting verkar funka.
   Jag äter ganska hälsosamt med mycket frukt, grönsaker, bär tillsammans med havregröt och quinoa, bovete eller ris med kyckling eller fisk. Några gånger också kikärter eller linser. Men det som jag undvikar är mjölkprodukter, gluten och kött. Jag äter lite fett i form av olivolja och nötter men ganska litet. Jag får ca 250-300g från kolhydrater, 40-50g från fett och 60-90g från protein. Jag tränar ganska mycket, löper ca 120km per vecka nu i hösten och mera i vintern. Många lätta pass, några intervaller eller tempo och litet styrka med egen kroppsvikt. Också några gånger per vecka håppar och spurter på ca 100m. Tyvärr har jag just hört att jag har en stressfraktur i min mellanfotsben och kan inte springa på minst fyra veckor. Det är frustrerande för jag hade en stressfraktur två månader sen och nu har jag en igen. Men, jag ska inte bli deprimerad, jag ska kämpa på och satsa på grundstyrka nu då jag int kan springa. Också kommer det att vara mycket vattenlöpning det kommmande veckorna. Tack detsamma! :) Skadorna är tråkiga men dom gör oss löpare bara starkare. Jag kommer att komma tillbaka nån dag.

   Radera
  3. Angående min kost så har jag inte räknat ut hur mycket jag får i mig av protein, fett, kolhydrater. Känns som att jag har hittat en balans. Tycker det låter som att du äter väldigt bra, en blandning av det kroppen önskar. Svårt och veta vad som funkar. Hoppas det löser sig!

   Härligt att du brinner för löpning. Grymt att springa så många mil i veckan. Hur långt springer du varje pass? Imponerad!! Jag gillar det väldigt mycket också och skulle gärna vilja bli bättre på att springa långt. Åh trist med stressfraktur, hoppas det löser sig, som du säger du kommer komma tillbaka, starkare!!

   Radera
  4. Jag har 10-13 träningspass i vecka, mer under hårda veckor och mindre varje tredje vecka då jag har en lättare träningsvecka. Morgonlänkar är 5-7km, kvällslänkar 10-16km. Långlänk oftast på söndag 18-22km. Hårda träningar (t.ex. 6-8x1000m eller 10km tempo) med upp- och nerjogg är ca 15km. Alltså jag inte springer så mycket under en träningspass men i stället har många kortare pass.

   Jo, det är svårt med skadorna, men när man tränar så mycket och eftersom löpning är så tärande för fötterna är det tyvärr inte ovanligt för löpare att ha skador. Men det borde ändå inte vara så och jag kommer att diskutera allvarligt med coachen för att ta reda på vad som gick fel.

   Här finns min blogg, jag skriver på engelska och om träning och allt annat i livet också :)

   http://alwaysrunning88.blogspot.fi/

   Radera
 9. Vilka underbara vyer. Blir lite nostalgisk och får en touch av hemlängtan. :)

  Tusan vilken elak magåkomma. Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder!
  Skönt att du snart är tillbaka!!! :-)

  SvaraRadera
 11. Visst är det fantastiskt vad mycket styrka och kraft man får av havet!

  SvaraRadera
 12. Åh vad jag skulle vilja ha vågor där jag bor...
  Skönt att läsa du är bättre!

  Kram fina du!

  SvaraRadera