onsdag 10 juli 2013

38 dagar kvar


Körde ett återhämtningspass i bassängen i morse. Ljuvlig morgon med en skinande sol över simstadion. Fortfarande lite lyrisk över cykelturen igår som jag lyckades pricka in bra med vädret. Nu i eftermiddag har det börjat mulna på och det är riktigt blåsigt. 

Idag är det 38 dagar kvar till ironman och nu börjar jag fundera på hur jag  ska lägga upp träningen de sista veckorna, har inte någon plan ännu, det är svårt. 

Hur många långpass ska man köra innan man trappar ner, bör jag köra en 18 milatur. Många tankar och pusslande. Förra årets veckor kantades av mycket mera träning än vad jag hunnit med nu. Hoppas ändå kunna slå min tid. 

Hur gör ni som ska köra Kalmar de sista veckorna som är kvar? :) 

17 kommentarer:

 1. Har tyvärr inga tips, men hoppas du prickar formen! :-)
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Önskar att jag hade några bra tips att ge, följer din resa mot mål med spänning.

  SvaraRadera
 3. Vilken grej att fixa ironan! Starkt av dig :)

  SvaraRadera
 4. Jag trappar upp mer och mer och har tänkt cykla ca 15 mil som längst, springa 3 mil och kommer nog simma hela sträckan minst 1 gång i havet innan IM. Försöker ta ett distanspass i varje gren per vecka, däremellan blir det intervaller och tempopass.
  Jag håller just nu på att leta kläder till den 17:e. Gör ju min första IM och funderar på att köpa triathlonshorts. Är det tillräckligt mycket padding i dem och hur är dem att springa i? Är inte paddingen irriterande på löpningen? Har ju sett att du tränar i dina shorts både cykling och löpning.

  Vi syns i Kalmar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matilda! Roligt att du också ska till Kalmar! Tack för att du delar med dig om dina kommande veckor och planer för dem! :) Låter som ett bra upplägg, tror jag kommer köra på något liknande! Förra året och året därpå körde jag med triathlonshorts och kommer även göra det i år, tycker att det räcker med den vadderingen som är i byxan. Funkar jättebra att löpa i! Vi får heja på varandra i Kalmar! :) Lycka till med träningen och allt framtill dess, njut och ha det kul! :)

   Radera
 5. Jag har fått tips om att köra ett brutet IM-pass! Har du sett det upplägget? Jag har det på mail samt foto. Man kör 3 dagar och skrapar tillslut ihop en hel IM.
  Jag kommer köra en hel del brickpass. Sen försöka få till ett långt simpass (ca 3800m) i sjö/hav, minst ett långpass löpning, ca 25 km samt några timmar i följd på sadeln.
  Det brutna passet kör jag ca 3v innan Kalmar (ca 28/7).
  Har beställt grejer från Wiggle och funderar mkt på utrustning mm.
  /Helena V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena! Tack för att du också delar med dig, låter som en bra plan! :) Ett brutet upplägg har jag inte sett, hur kör du då med distanserna, låter bra och kanske provar det jag också! :) Är det något speciellt du funderar på med utrustningen? Tänkte jag ska försöka skriva ett inlägg om vad jag tar med mig! Bra och börja tänka lite redan nu på grejerna! :) Pirrar till i magen!

   Radera
 6. Jag har tyvärr inga tips :( Jag tror du kommer fixa tiden och hoppas du kan få lite mer tips från någon mer erfaren än mig :) kram och lycka till ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 7. 37 dagar nu...
  Jag kommer underhållsspringa, simma minst ett pass i veckan på 4km och cykla så mycket jag hinner. Minst ett cykelpass på +4,5-5h.
  Ingen alkohol och ganska strikt kost. Jag vill gärna gå ner något kilo innan Kalmar..
  Vidare tänker jag såklart fortsätta läsa din blogg för inspiration. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du också delar med dig om dina tankar inför! Låter som att du har en bra plan! :) Det ska bli så kul och ses i Kalmar! Peppa varandra på banan! :)

   Radera
 8. Helena V: låter som ett bra upplägg att köra brutet IM-pass. Bra tips:). Kanske minskar jag ner löpningen något. Funderar också mycket på utrustning och energi-intag m.m. Mycket att tänka på....

  SvaraRadera
 9. Måste tipsa om den här bloggen och ett inlägg om Vansbro Triathlon. Helt underbar läsning skrivet av en triathlet som chockade sig själv och slipade sitt personbästa med 65 minuter ... Så kan det ju också gå Lina! :-) http://mygoalironman.com/

  SvaraRadera
 10. Dag 1
  Fm: Brickpass: cykel (1,30 t, ca 40 km) löpning (ca 30 min, 6 km)

  Kväll: simning (1,30 t, 3900m)

  Dag 2
  Brickpass: cykel (ca 5 timmar, de resterande milen upp till 18 mil) löpning (30 min, ca 6 km)

  Dag 3
  Löpning (ca 30 km, den distans som återstår upp till 42 km)

  Detta pass fick jag tips om! Finns mer utförlig info om tips på hastigheter mm (har det på mailen).

  Jag hör gärna lite om den utrustning du ska ha samt hur du planerar med energiintag mm. Har du langning eller tar du med dig allt? Extra däck?
  /Helena V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett bra pass att köra! Tack så mycket för tipset! :) Guld värt att han några att bolla med! Förra året hade jag med mig några gels, bars på cykeln, sen tog jag sportdryck och vatten på stationerna, tror jag ska göra något liknande i år. Under löpningen tog jag det som fanns där, avslagen cola, något chips var gott och saltgurka, det som funkar för magen och vad man är sugen på just då men jag vet att jag tog en klunk cola och ett chips och det var himmelriket just då! :) Jag kommer att ha med ett extra däck på cykeln då slang inte funkar på mina nya hjul, en specialare, ska få en genomgång hur man byter sen innan tävlingen, det är väl det jag är mest nervös över, att få punktering och inte kunna lösa det. pjuh! Jag håller på och skriver en liten lista av jag kommer ha i mina växlingspåsar. Det pirrar sådär gott i magen när man pratar om det! :)

   Radera
 11. Hej,
  Jag är ju inte så mycket för distanspassen och kommer köra vidare med kvalite, teknik och fart de sista veckorna. Kanske klämmer in ett långt cykelpass, 15-18 mil, ett 20-25 km löppass samt några 3-4.5 km simpass i öppet vatten. Annars kommer jag att fokusera på lite längre intervaller, t.ex 5 x 10 km tempo på cykeln och kanske 4-6 x 2.5 km löpning.

  Det uppdelade Ironman-passet såg ganska skoj ut, kanske klämmer in det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips!! Jag är så inne i distanspassen att jag vågar inte släppa dem, men hade varit kul att prova din strategi inför en IM någon gång, köra ert upplägg som verkar funka grymt bra! Ska försöka få in lite intervaller jag också! Simpasset du skrev måste jag också prova, låter grymt jobbigt! :)

   Radera
 12. Ahh, glömde skriva simpassen som jag fick från vår simtränare
  30 x 100 m, vila 15, F3
  15 x 200 m, vila 15, F3

  SvaraRadera